Njega kose

18:33

Pozdrav drage moje, danas ću vam kao što vidite pisati o svojoj kosi i proizvodima koje koristim za njegu kose.


Moja kosa trenutno izgleda ovako






Moja kosa tokom zadnjih 4 godine je imala i uspona i padova, više padova nego uspona, počela sam farbati kosu u trećem srednje, bila sam ljubičasta, crvena, crna i sada ovo. 
Dakle u trećem srednje sam počela koristiti syoss šampon za masnu kosu, na početku je on meni pomagao ali nakon par mjeseci korištenja kosa mi je počela nenormalno otpadati i dobivala sam neke ljuske po glavi slično kao prhut. 
Taman u to vrijeme u jednoj ljekarni u Gospiću je bilo besplatan pregled vlasišta i ja sam naravno išla i doktorica mi je dala  neku tekućinu o kojoj ćete više moći pročitati dolje. 

Sada ću vam pokazati proizvode koje koristim za kosu: 

Dakle kokosovo ulje, njega sam počela stavljat tek nedavno, stavljam ga dan prije pranja kose, a ako ne stavim dan prije onda 15,20 minuta prije pranja, stavljam ga preko cijele kose, od korjena do vrhova, nakon pranja kosa mi bude nježna i obnovljena. 

       

Orahovo ulje za kosu, njega sam koristila prije nego što sam kupila kokosovo ulje, također sam ga stavljala dan ili 15,20 minuta prije pranja kose. Nakon što operem kosu također ga stavim po vrhovima. On je za sjaj tamne kose i dosta potamnjiva kosu ali daje joj i mekoću.

       

Dalje što koristim je šampon, radi se o afroditinom šamponu s koprivom i pantenolom, ovaj šampon mi je preporučila doktorica jer je naj laganiji i ne šteti kosi, a također je poznato da pantenol potiče rast kose. Jako sam zadovoljna s ovim šamponom.

     

Nakon šampona koristim schauma masku za kosu, osušim kosu ručnikom i samo na vrhove nanesem ovu masku i držim je oko 2 minute. Prvih mjesec dana mi je bila dobra, ali kasnije nisam nešto oduševljena, moram je mjenjat pod hitno. 

      


E sada dolazimo do ovog "šampona" protiv prhuti, nanesem ga na kosu i kružnim pokretima umasiram ga samo na tjeme (ne smijem po vrhovima jer jako isušuje kosu) i nakon minute masiranja, držim ga na kosi još minutu i nakon toga isperem, to je toliko jako da svu prhut stopi i ona se ispere. Cijena mu je oko 70 kuna u ljekarnama, ali traje oko 2 mjeseca.


     


I na samom kraju stavim (nekada) Balea regenerator, sasvim solidan regenerator, lijepog mirisa i pristupačna mu je cijena.

      

I nakon toga svega kosu počešljam (znam da nije dobro), stavim orahovo ulje i sušim je nekad fenom, nekad prirodno.

Uskoro ću napraviti jednu veliku promjenu na kosi, ostanite uz mene i saznat će te sve na vrijeme. 
Nadam se da vam se post svidio, uživajte u ostatku dana. 

MagdalenaŠ.

Email: tajfun.megi@gmail.com

You Might Also Like

5 komentari

  1. Kosa ti prelijepo izgleda.
    Pretplatila sam se na tvoj blog, bilo bih mi drago da uzvratiš. http://mylittlebafcorner.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. use coconut oil and I love the hair
    http://bellodiesseredonna.blogspot.it/

    OdgovoriIzbriši
  3. What a great blog post my Dear !:) I really like all news from you :)
    Please help me with collaboration and clickHere <3

    OdgovoriIzbriši

Pokreće Blogger.