Back to school makeup

17:14

Pozdrav svima i dobro došli na moj novi post. 
Nova školska godina je na samom početku, stoga je blogger zadnjih dana pun back to school postova, pa sam i ja sama odlučila napraviti jedan takav post. S obzirom da sam ljubitelj dekorativne kozmetike donosim vam makeup za školu.

Eh sad, dosta ljudi se protivi šminkanju za školu, mogu reći da se i ja protivim na neki način. Smatram da se za školu treba našminkati umjereno, isto tako protivim se šminkanju u osnovnoj školi, ipak je to osnovna, ajde, ukoliko imate nekakve probleme po licu kao što su bubuljice, ok mi je da ih prekrijete s korektorom.
Što se tiče srednje škole, tu ste već "odrasliji i ozbiljniji" tako da mi je šminkanje za srednju školu sasvim oke, ali također ništa pretjerano.

A kako sam se ja šminkala kroz svoje školovanje?
Mogu reći poprilično nikako u usporedbi s ovim danas.
Maskara je bila glavna, puder kad stavim to je bilo wooow, a za sve ostalo što koristim sad nisam ni znala da postoji haha.
Isto tako nisam se šminkala svaki dan, samo onda kad ima neki bitniji događaj u školi ili jednostavno kad mi se da.

Vrijeme i trendovi su se totalno promijenili, danas je normalno da se školarci, pa čak i oni u osnovnim školama šminkaju, stoga i donosim ovaj post kako bi vam preporučila neke od proizvoda, ali naravno uvijek sam za to da budete što prirodniji, da ne nanosite šminku svaki dan, radije se za školu našminkajte jednom tjedno i zabljesnite sve one koje se svakodnevno žbukaju. 



Proizvodi za lice koje sam izdvojila su sljedeći:
Aura tekući iluminator, ukoliko imate suhu kožu lica njega možete koristi kao bazu ili ga pomiješati sa puderom kako bi dobili prirodan sjajan izgled, a možete ga koristiti i kao highlighter na vrhu vaših jagodica.
Što se tiče pudera tu sam izdvojila Revlon colorstay, to je zapravo jedini laganiji puder koji imam u svojoj kolekciji, ali svakako bih vam preporučila da jednostavno koristite BB ili CC kremu, one imaju dozu hidratantnosti, a prekriti će vam nedostatke i ujednačiti ten. Isto tako kupite puder u svojoj nijansi i dobro ga izblendajte na rubovima lica odnosno na čeljusti i povucite ga prema vratu kako nebi imali razliku boje vaše kože i pudera.
Korektore koristite kako biste prekrili nedostatke, preporučujem Catrice tekuću kamuflažu za prekrivanje nedostataka, dok Aura korektor preporučujem za posvjetljivanje određenih dijelova lica.


Što se tiče praškastih proizvoda za lice tu sam izdvojila essence all about matt fixing compact powder, radi se o transparentnom puderu, ja ga koristim samo na području ispod očiju kako mi se tekući proizvodi nebi uvukli u linije ispod oka, ali ukoliko imate masnu kožu lica njega nanosite kako bi vam matirao lice, također ga možete staviti u svoju školsku torbu i matirati lice kad vidite da vam masnoća izbija ispod pudera.
Bronzer koristite ispod jagodične kosti, samo nemojte pretjerivati s njim, lagano ga nanesite i dobro izblendajte, također morate paziti pri odabiru bronzera da vam lice nakon nanošenja nebi izgledalo ili prljavo ili pre narančasto. 
Ja iskreno nisam neki fan rumenila, ali ukoliko vi jeste najbolje da za školu koristite neku "prigušeniju" nijansu, da ne bude prenapadno. 
Highlighter je nešto što ja obožavam, ali za školu ga baš i ne bih preporučila, ali ukoliko vi želite koristite neki jako blagi highlighter ili koristite Aurin tekuci iluminator (na slici gore) kako bi vam dao prirodan sjaj licu.


Stigli smo i do očiju. Sjenila koja vam preporučujem su ona zemljanih tonova, zapravo neko neutralnije mat sjenilo nensite samo na pregib kapka kako bi dobile dubinu. Paleta koja je puna zemljanih tonova je ova I heart makeup naked chocolate paleta, ali vi možete kupiti dva, tri mono sjenila i igrati se sa njima.
Essence maskare su najisplativije a meni iskreno najbolje i rade posao, trenutno imam ovu volume stylist, ali bih vam od srca preporučila I love extreme maskaru. Isto tako nemojte nagomilavati slojeve maskare i obavezno je prije spavanja skidajte.
U ovu skupinu sam stavila i proizvod za obrve, ukoliko imate jako rijetke obrve slobodno ih popunite sa olovkom ili sjenilom za obrve, ali ukoliko imate gušće obrve poput mene dovoljno vam je da na njih stavite gel za obrve, ja koristim essence make me brow gel.



I na samom kraju smo došli do usana. Najbolje bi bilo da koristite samo balzam za usne, bio to onaj bezbojni ili u boji, nebitno, hidratizirati će vam usne, a opet dati sjaja, ali ukoliko želite neki drugi proizvod koristite sjajila, neke nude ruževe ili olovke za usne, essence ima odličan izbor sjajila i nude ruževa, te olovaka za usne.


Ovdje sam za vas pripremila jedan lagani školski makeup.


Nadam se da vam se ovaj post sviđa.
Kako teku pripreme za novu školsku godinu? Što vi mislite o šminkanju za školu?

email: tajfun.megi@gmail.com
instagram: @megistimac
Facebook: MagdalenaŠ

You Might Also Like

26 komentari

  1. Megi odlican post! Slike su predivne, paleta mi se jako dopada!
    Ni ja se ne sminkam za skolu, prirodno opunim obrve olovkom, nr iscrtavam ih nikako i zagladim ih Essence providnim gelom :)
    I ovaj look izgleda prirodno, mada se takodje slazem da je za srednju skolu bolji :)
    https://50nijansiroze.blogspot.hr/?m=1

    OdgovoriIzbriši
  2. Divan makeup. Mnogo dobro izgleda i sto je najbitnije, prigodan je za skolu! ♥

    https://forgirlsonly-ofg.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  3. Pravi školski makeup! Svaka čast! *-----*

    Novi collab -> https://innisall.blogspot.com/2017/08/outfit-bloggin-collab.html

    OdgovoriIzbriši
  4. Prva stvar je da si ti prelijapa. Oduševljena sam tvojim izgledom. Također, samo nastavi sa teretanom i bićeš super iako si i sada. Onda što se tiče ovog posta, kao i za svaki drugi, sviđa mi se. Mada ja iskreno ne bih toliko stvari nosila, osim ako je nešto od izuzetnog značaja. Ja samo stavim puder i maskaru i ako mi je baš, baš nešto, onda i sjenu. Također, zaboravila sam, stavim i korektor haha ❤️❤️❤️
    Pratim te: Visit and follow ----> Marija's blog

    OdgovoriIzbriši
  5. Divan makeup, dopada mi se jer je prilagođen školskoj varijanti. Posebno mi se dopada tvoja čokoladna paleta

    Delilah's Stories | Filmtastično

    OdgovoriIzbriši
  6. Moje mišljenje je da šminkanje za osnovnu školu nije potrebno,a što se tiče srednje neka BB,CC krema ili laganiji puder+maskara+ labelo je sasvim dovoljno. Ja se tako šminkam za školu , puder ni ne stavljam u većini slučajeva, ali kako mi je koža lica osjetljiva na toplotu,hladnoću i doslovno dodire (zacrveni se na najobičniji vanjski uticaj) , puder/BB kremu stavljam kako bih ujednačila ten i izbjegla to šarenilo po licu kada se zacrvenim ako razumiješ šta hoću da kažem. Post mi se jako dopao, i finalna fotografija tvog make up-a je top!
    Divan post draga moja !

    www.livinglikev.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Koristila sam dosta proizvoda koje si spomenula. Ja sam osnovnoj koristila samo korektor i to mi je bilo sasvim dovoljno, a sa ostalim proizvodima sam krenula u drugom srednje. Super ti stoji ovaj makeup.

    http://beautybydorotea.blogspot.hr/?m=1

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan post Magdalena, fotke su super! Ja sam se počela šminkati u osmom razredu ako se dobro sjećam i tad sam koristila samo korektor i puder u kamenu. Sada se šminkam svaki dan za školu, ali nekim danima je to stvarno minimalno, a nekad volim potrošiti malo više vremena, ali ništa pretjerano. Super post♥

    nevergiveup656.blogspot.hr

    OdgovoriIzbriši
  9. I love your post, I'm following you :)

    www.aflormaria.blogspot.pt

    kisses

    OdgovoriIzbriši
  10. beautiful post dear! thank you for your visit on my blog! now i follow you!
    a kiss,
    serena

    glameglitter.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  11. I used those essence matt powder a few winters ago and I totally loved them!

    http://justohana.blogspot.com.es

    OdgovoriIzbriši
  12. Lijep, jednostavan i prozračan- savršen makeup za školu! :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Olá amiga!
    Seguindo seu blog, amei suas postagens. Parabéns! Lhe convido a conhecer os meus, se gostar siga, será um prazer.
    Com desejo de muita paz, para que seu fim de semana seja abençoado, deixo esse lindo pensamento de Roupa Nova “A vida tem sons, que pra gente ouvir precisa aprender a começar de novo. É como tocar o mesmo violão e nele compor uma nova canção”.
    Abraços da amiga Lourdes Duarte.

    OdgovoriIzbriši
  14. Great effect,I like this palette ♥

    OdgovoriIzbriši

Pokreće Blogger.